Veerle

Veerle Antonia

Een paar woorden over mij

Hoeveel ik ook van schrijven hou; iets over jezelf schrijven blijft altijd lastig. Helemaal in professionele zin. Je moet jezelf niet minder maken dan je bent, maar het welbekende ‘LinkedIn’ geleuter ligt mij op zijn zachts gezegd niet. De scheiding van identiteiten vervaagt steeds meer met de opkomst van social media. Vroeger gedroeg je je op een bepaalde manier op je werk en op een bepaalde manier in persoonlijke kringen. Beide versies waren jij, maar je hield ze overzichtelijk gescheiden. Bij de huidige generatie ligt dat anders.

Mijn leeftijdsgenoten en ik zijn de eerste groep die aan het begin van hun carrière staan en daarnaast hun persoonlijke leven zonder pardon online gooit. De gefilterde versie, maar tegenwoordig ook steeds vaker de ongefilterde versie. Een dilemma waar ik vaak tegenaan loop. Want ondanks dat ik niet wil dat mijn toekomstige opdrachtgever mij afwijst op privé publicaties, wil ik persoonlijke gebeurtenissen wel delen met de wereld. Dat zit in mijn karakter en is gevoed door het ontstaan van social media tijdens mijn puberteit. Ik kwam erachter dat dit niet vanzelfsprekend is voor elke leeftijdsgroep. Zo keek mijn moeder mij verrast aan toen ik besloot over mezelf te gaan schrijven op mijn platform Dit is Twintig .

Ik heb besloten dat zowel de zakelijke versie van Veerle als de persoonlijk versie op het internet te vinden zijn. Open dus vooral mijn Instagram, maar schrik niet van foto’s met een biertje in mijn hand. En lees vooral mijn blogmaar houd daarbij in je achterhoofd dat dit iets anders is dan een zakelijk pamflet. Puur benieuwd naar de zakelijke Veerle? Dan zou ik het bij het onderstaande houden.

Mijn studie en werkervaring

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in journalistiek schrijven, creatief schrijven en commercieel schrijven. Daarnaast heb ik de specialisatie media ondernemerschap gevolgd. Mijn ervaring heb ik op gedaan als redactiestagiair op de redactie van Franska.nl en als communicatie/event stagiair bij DOSS Event Support. Voor mijn afstudeeronderzoek onderzocht ik de effecten van het ‘perfecte plaatje’ op social media op twintigers en bouwde ik vervolgens het platform ‘Dit is Twintig’. Een platform dat de rafelige randjes van twintigers laat zien. Als tegenhanger van de perfectie op social media. Ik ontwikkelde een redactionele formule, schreef een marketingstrategie, ontwikkelde het platform en maakte vervolgens de producties die op het platform te lezen zijn. Dankzij mijn onderzoek en afstudeerproject sloot ik mijn bachelor af met een 8.4.

Tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan als freelance tekstschrijver en schreef ik als werkstudent voornamelijk commercieel voor websites van bedrijven.

Na mijn afstuderen begon ik met werken bij Stichting Talent and Dreams (STAD Alkmaar). Hier was ik 40 uur in de week projectinitiator en vestigingsmanager. Tijdens mijn werkzame periode bij STAD ondersteunde ik jongeren met het realiseren van hun droomprojecten. Na 1.5 jaar werkzaam geweest te zijn voor STAD ben ik tot de conclusie gekomen dat ik meer tijd wilde voor mijn eigen ambities.

Momenteel ben ik actief als freelancer, Voornamelijk voor klussen op het gebied van communicatie, concepting en content creatie. Maar alles waar de combinatie creativiteit en uitvoering in zit, vind ik interessant. Het proces van een brainstorm tot conceptontwikkeling naar een ‘tastbaar’ eindresultaat is iets wat me trekt. Het liefst ben ik bij alle facetten betrokken al realiseer ik dat dat niet altijd mogelijk is. Ik ben een regelaar met groot voorstellingsvermogen, maar mijn Alkmaarse nuchterheid zorgt voor een goede balans.

Naast mijn freelance werk ben ik mede eigenaar van Cultuur Kartel. Een organisatie die het het nachtleven in Alkmaar wakker schudt met culturele evenementen . Ook schrijf ik op mijn eigen platform Dit is Twintig. In 2023 heb ik tevens een cursus grafische vormgeving afgerond.

Voor meer info over mijn vaardigheden verwijs ik je door naar mijn portfolio of neem contact met me op.

PS.  Ik ben eigenaar van een heuse webshop! Neem je een kijkje?

Menu