Burn it on

Burn it on

Project- en eventmanagement

 

Tijdens mijn werk voor Stichting Talent and Dreams begeleidde ik jongeren met het realiseren van hun dromen en plannen. Zo ook Anne die op haar 22e last kreeg van burn-out klachten. Tijdens het ziekteproces merkte Anne dat er veel onbegrip was in haar directe omgeving. “Waarom kan je wel naar een verjaardag, maar niet werken”. Tussen al die ambitieuze twintigers stond Anne stil. Pijnlijk voor Anne, maar soms ook onbegrijpelijk voor leeftijdsgenoten. Terwijl Anne haar vriendinnen aan hun carrières begonnen, had Anne moeite met een boodschappenlijstje onthouden. Dit frustreerde enorm en die frustratie kon zij lastig kwijt in haar omgeving. Zij begrepen haar frustratie wel, maar echt begrijpen wat het is om niet meer normaal boodschappen te kunnen doen als twintiger; dat is moeilijk voor te stellen. Anne stond er alleen voor en dat zorgde voor eenzaamheid en veel druk en stress. Om dit bij andere jongeren met een burn-out te voorkomen en om het begrip ‘burn-out’ vatbaar te maken voor leeftijdsgenoten en naasten; is Burn it on georganiseerd.

Tijdens dit event kregen naasten een kijkje in het hoofd van de jongere met stressklachten. Zo sprak Bas van Pelt over stress en je lichaam, was er een treat yourself markt met behandelmethodes, kon je meedoen aan yogasessies, een heerlijke massage krijgen en was er een portretreeks over jongeren met een burn out en hun verhaal. Dit allemaal om naasten meer bewust te maken van de ziekte en jongeren te laten zien dat ze niet alleen zijn. De avond was een succes. Zo’n 70 bezoekers hebben genoten van een stressvrije avond vol amusement en informatie.

Ik heb Anne ondersteund en begeleid in de organisatie van het event, de marketing en communicatie en budgettering.

In een wereld die stilstond heeft festival KUUB de beweging ingezet. Van 5 mei t/m 12 juni raasde KUUB samen met amateurkunstenaars als creatieve wervelwind door Alkmaar en omgeving. Dit jaar draaide KUUB helemaal om de thematiek ‘beweging’ en bestond uit een Creatieve Bootcamp, een Kunst Estafette en een festivaldag. Het programma was een combinatie van online en offline elementen. Op deze hybride manier kon KUUB iedereen een coronaproof ervaring bieden vol met kunst en creatie.

Foto: JVDphotography

Ander werk

Menu